Tot Emprenedors

7 consells per emprendre un negoci

Tant de bo llançar una empresa fos una ciència exacta en què els errors no tinguessin cabuda. Però, fins que arribi aquest moment, el millor a l’hora d’emprendre un negoci és acollir-se a l’experiència dels que han vingut abans, i que poden donar consells millor que ningú. Nosaltres hem recopilat 7 per a tu. Esperem que et siguin d’ajuda.

1. Estudia el mercat

No és que sigui fonamental, és que d’això depèn el teu futur com a emprenedor. Per molt bona que sigui la idea que tens en ment, si no té un lloc en el mercat poc podràs aconseguir.

Per això, abans de llançar-te a qualsevol aventura, i la d’emprendre ho és amb majúscules, realitza un estudi de mercat per veure la situació en què es troba el sector a què vols sumar-te.

2. Vigila les necessitats dels teus clients

Aquest segon consell està estretament relacionat amb el primer. Si detectes una necessitat en un sector concret i la idea que tens per emprendre casa amb ella, llavors hauràs fet un primer pas que resultarà crucial a llarg termini. La forma de conèixer la necessitat? Estudi de mercat i vigilància de les tendències dels clients.

3. Transforma la idea que tinguis en un negoci

És molt fàcil que la idea en la teva ment funcioni, però més complicat que aquest escenari idíl·lic es traslladi a l’àmbit empresarial. Per arrencar una empresa amb la idea que tens has de crear un pla de negoci i definir amb el major detall possible el funcionament de l’empresa. Així evitaràs imprevistos per falta de càlcul, encara que alguna sorpresa sempre et trobaràs en el camí.

4. Atén a les oportunitats

Intenta ser tot el flexible que puguis, ja que només així obriràs el teu negoci a les oportunitats que el mercat no deixa de crear.

Hi ha mil exemples d’això. Empresaris amb una botiga de roba que van saber veure el creixement en el comerç en línia o restaurants que van implantar el servei a domicili quan aquest encara era una cosa estranya en són alguns. Deixa’t portar pel seu exemple i estigues atent a les oportunitats.

5. Guarda tot per escrit

Informes, informes i més informes. Qualsevol pas que doni el teu negoci o que serveixi per desenvolupar la teva idea ha de quedar per escrit. Per què? Doncs primer perquè és la millor manera de detectar errors si aquests es produeixen i, segon, perquè generaràs una quantitat d’informació que, si la saps manejar, et donarà les pistes perquè els pròxims consells sobre com emprendre un negoci te’ls donis tu mateix.

6. Deixa’t veure

Fires, congressos, pàgines web, xarxes socials … com més presents estiguis de cara a el públic, millor. Aquesta és la clau de les grans empreses, i és que s’insereixen en la ment dels seus consumidors fent pràcticament invisible a la competència.

7. No deixis d’aprendre

És igual el sector en què vagis a emprendre o la formació que ja tinguis, mai serà suficient i del teu continu reciclatge dependrà que li donis als usuaris dels teus serveis el millor tracte possible. No ho oblidis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *